Copyright 2024 - Sellye Városi Termálfürdő

Az 1950-es években olajat kerestek a környéken és akkor találtak rá a hőforrásokra Bogdásán. Ekkor találták ki a falu elöljárói, hogy hasznosítani kellene a forrásokat, így kézenfekvő megoldásnak tűnt egy közösségi fürdő megépítregi strandése. Az első elképzelések szerint Bogdásán valósult volna meg a strand, de Sellye közigazgatási szempontból előnyt élvezett. A nyitás 1961-ben történt, akkor Községi Tanács nevet viselte a tulajdonos, birtoktulajdon szempontjából ma is Sellye Város Önkormányzat a tulajdonos. 

Körcsönye-pusztán találták az első hőforrást és azt vezették be Sellyére. 1998-ig ezzel a vízzel és egy helyben fúrt hideg vizes kúttal üzemelt a fürdő. 1998-ban a fürdő területén fúrt kút jóregi strand2 hozamú, magasabb hő értékű vizet eredményezett, azóta ez látja el a medencéket meleg vízzel. Ekkor még töltő-ürítő rendszerben üzemelt a strand, a vízforgató berendezést jóval később, 2000-ben kezdték el kiépíteni és jelenlegi formája 2003-ban került átadásra. A vízforgató rendszer kialakítása mellett, a medencék felosztása is módosult, hiszen két medencéből négyet csináltak.

A termálfürdő jelenlegi üzemeltetője az önkormányzat saját tulajdonú gazdasági társasága, a Sellye Kommunális Beruházó és Szolgáltató Kft.

 

Környékbeli látnivalók

 

·         Kiss Géza Múzeum

·         Draskovich Kastély és parkja 

·         Kis – rét

·         Ős-Dráva látogató központ

·         Drávaiványi református Templom

·         Kodolányi János Múzeum

Kapcsolat

 

Ügyvezető: Patkó László

Tel.: 20-931-78-00 
e-mail: patko@sellye.hu
           patko.laszlo@freemail.hu
Sellye Városi Termálfürdő,
7960 Sellye, Fürdő utca 43. 399 hrsz

Nyitva tartás: minden nap 10.00-22.00