Copyright 2024 - Sellye Városi Termálfürdő

Sellye Baranya megye Dél-Nyugati részén helyezkedik el Szigetvártól 30, Siklóstól 40, Pécstől 45 kilométer távolságra, azon a tájegységen, melynek neve Ormánság. Az Ormánság név, amely egyúttal a népcsoport nevét is jelentette, ma már csak néprajzi elnevezés.

Sellye északi határán, több mint 3,2 hektáros parkosított, gyönyörű környezetben helyezkedik el a fürdő. Az 1.100 fős befogadóképességű strandon úszó-, tan-, termál ülő-, és gyermekmedence található. A termálvíz 800 méter mélyről tör fel 48 C-os hőmérséklettel.

Az aktív pihenés kedvelői számára a szaunázás és úszás mellett számos sportolási lehetőséget biztosít a létesítmény és környezete.

A legkisebbeket hinta, trambulin és homokozó várja, gyermekes családok számára ideális helyszín a pihenésre, strandolásra. Nyugodt, csendes, tágas zöld környezetben, nem zsúfolt medencékben élvezhetik a gyermekek és felnőttek egyaránt a különböző hőfokú vízeket, medencéket.

A termálfürdő területén, ebben a gyönyörű parkosított környezetben lehetőség van szálláshelyeket bérelni. A "Kőház" nevű vendégház két szinten maximálisan elhelyezhető 13 fővel várja vendégeit. Az újépítésű, modern "Kulcsos Ház" nevű ifjúsági szálláshely szintén maximálisan elhelyezhető 13 fővel várja vendégeit. Emellett szintén a fürdő területén lehetőség van a komfortos, kellemes hangulatú "Faház" szálláshely bérlésére is, itt maximálisan elhelyezhető 5 fő várja a pihenni vágyó vendégeket.

Érdemes a strandolni és pihenni vágyóknak a termálfürdő szálláshelyeit is igénybe venni, és bejárni a térség látnivalóit és turisztikai attrakcóit. A termálfürdő kijelölt és egyre népszerűbb kerékpár útvonalon helyezkedik el.

A termálfürdő viszonylagos közelségében találhatóak olyan helyek és létesítmények, mint például a sellyei Draskovics Kastély és az azt körülvevő 6 hektáros kastélypark. A közelben, 7 km-re Sellyétől folyik a Dráva, amelyet meg lehet tekinteni a Drávasztárai kikötőben, amelyhez menet félúton megtekinthető a Drávaiványi Kazettás Református Templom. A termálfürdő közelében található a Kis-Rét helyi védettségű természetvédelmi terület, amely egy 79 hektáros fás-ligetes láprét, ahol ritka nőszirom és orchidea fajok fordulnak elő nagy egyedszámban. A Kiss Gézáról elnevezett Ormánság Múzeumban helytörténeti és néprajzi gyűjtemény tekinthető meg, továbbá a múzeum udvarában az Ormánsági népi építészet egyik legősibb formája a talpasház és melléképületei tekinthetőek meg.

Környékbeli látnivalók

 

·         Kiss Géza Múzeum

·         Draskovich Kastély és parkja 

·         Kis – rét

·         Ős-Dráva látogató központ

·         Drávaiványi református Templom

·         Kodolányi János Múzeum

Kapcsolat

 

Ügyvezető: Patkó László

Tel.: 20-931-78-00 
e-mail: patko@sellye.hu
           patko.laszlo@freemail.hu
Sellye Városi Termálfürdő,
7960 Sellye, Fürdő utca 43. 399 hrsz

Nyitva tartás: minden nap 10.00-22.00